Zonele Erogene Libere ale presei de la Chișinău, sau istoria de succes ADEVĂRATĂ


ciobanu_nastaseCe fac grupările de interese, inclusiv economice, inclusiv oligarhice, inclusiv politice, atunci când le ARDE C*RU? Corect, încearcă să și-l salveze! Cum? Foarte simplu! Cu ajutorul Cenușăresei politicului, dar și al economicului de la Chișinău, Moscova, FrankFurt, sau alte orașe cu interese la Chișinău. Iată așa arată un material apărut la comandă în presa de pe Bîc, când… cuiva îi arde…ceva. Făcut cam din topor, amatoricesc, foarte indiscret, chiar obraznic de direct și pe față (se vede bine că ARDE). Dar… făcut.

Cu trimitere la un blog de pe wordpress, cu o cogemite și măreață denumire de nuș-ce Centru European, Europasscenter și cu o mențiune, de toată frumusețea, Proiectul „Contracararea manipularii economice prin intermediul mass-media” este implementat cu susținerea financiară a Fundaţiei Soros-Moldova, Programul Mass-Media! Proverbial! 🙂 Acum, ce au zonele economice libere cu manipularea economică prin intermediul mass-media nu știu, dar văd de la o poștă ce are acest material de “analiză economică”, realizat de autori anonimi, cu anumite grupări de interese economice și politice!

Ca să înțelegem de ce și pentru ce a apărut, chiar pe 2 ianuarie, materialul bloggerului anonim al lui Soros cu denumire de instituție, preluat ca prin minune, imediat de Jurnalul Țopilor, haideți să vedem contextul în care s-au întâmplat toate!

Deci, toată harababura a apărut din cauza unei inițiative legislative, privind trecerea competenței de numire a administratorilor Zonelor Economice Libere de la Guvern la Ministerul Economiei și tăierea din imunitățile acestor administratori, transformați în adevărați baroni locali, printre care diminuarea de la 5 la 3 ani a mandatului administratorilor, controlul asupra salarizării administratorilor și angajaților aparatelor ZEL-urilor, dar și asupra unor activități de sponsorizare desfășurate de aceste entități care beneficiază de profituri pe seama facilităților vamale și fiscal acordate de stat.

Hm. Interesant, nu?! De ce s-o fi deranjat așa de tare bloggerul finanțat de Soros și Jurnalul Țopilor de această inițiativă?! Oare să fie acest proiect de lege din parlament cea mai gravă problemă a “statului capturat”, cu tot cu economia lui “de piață”?!

Curat murdar! Autorii analizei anonime din presa de pe Bîc se arată indignați că administratorii ZEL vor fi numiți de Ministerul Economiei, capturat de Plahotniuc și nu de Guvern, capturat și el de Plahotniuc?! Sau de faptul că ei se vor afla în funcții 3, și nu 5 ani și nu vor mai putea primi salarii necontrolate, de zeci de mii de lei??? Cel mai funny e că autorii analizei scriu că și CNA, capturat și el de Plahotniuc, e și el de partea lor, adică împotriva proiectului! 🙂

Aaaa, v-ați prins?! Buba e în controlul activităților de sponsorizare și controlul asupra Zonelor Economice Libere?! Deci, iată unde e Zona Erogenă Liberă a acestei „analize economice”, apărute la comanda baronilor ZEL-urilor, deprinși să se hrănească, cu tot cu protectorii lor din politică, din cotizațiile agenților economici rezidenți! 😉

Și ultima. De ce anume pe Jurnal? E și mai ușor! Priviți imaginea reprezentativă! Îi vedeți în ea la FrankFurt, înainte de întâlnirea cu Victor Țopa (detalii aici), pe Andrei Năstase, finul patronul Jurnalului, alături de Marin Ciobanu, PLDM-ist înflăcărat și fost administrator al ZEL Bălți, numită de autorii analizei anonime “istorie de succes adevărată”. Fix ca Moldova în timpul lui Filat! Doar că de data asta adevărată! Nemții de la Draexlmaier, principalul rezident al ZEL Bălți, cunosc cel mai bine această istorie de succes, cu tot cu contrabandiștii de spirt ai PLDM-ului! Pe nume îi cunosc! 😉

La mulți ani!
Veaceslav Balacci,
wordpress.com

Reclame

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: