România Protestează vs Moldova prostestează


romania_protestÎn sfârşit, procesele politice de peste Gardul UE au început să dea replici şi la Chişinău. Aşa cum ne-am dorit noi, unioniştii, de la 1989 încoace, să construim o singură societate, unită, în care Prutul să nu fie nimic mai mult decât un fluviu. Doar că se întâmplă aşa cum din păcate ne-am obişnuit deja, mioritic de moldoveneşte… Evenimentele de la Bucureşti se reflectă la Chişinău printr-o oglindă strâmbă care dă o imagine de-a dreptul caraghioasă, un gen de Alice în ţara minunilor şi perversiunilor. Ca să fim înţeleşi corect, cred că le datorăm fraţilor de peste Prut nişte explicaţii referitor la ce se întâmplă aceste zile la Chişinău.

Protestele din România au toată susţinerea din partea românilor lor de peste Prut! Susţinerea se manifestată din păcate mai mult pe internet. Nu pentru că tinerii români de la Chişinău ar fi mai indiferenţi şi leneşi decât cei de la Iaşi, Cluj sau Bucureşti. Pe alocuri este chiar invers şi marşurile unioniste de la Chişinău din ultimii ani au demonstrat-o. Se întâmplă din cauza furtului spiritului protestatar şi alungării tinerilor din stradă în ultimii doi ani de către politicienii de la Chişinău.

Politicienii moldoveni, ghidaţi de propriile interese şi lupte, dar şi cumpăraţi şi manipulaţi uşor de serviciile speciale ruseşti, au reuşit să încalece şi să profaneze strada şi să înlocuiască sloganurile societăţii civile active şi protestatare cu propria log agendă, de luptă exclusiv politică, în propriul lor interes. În câteva luni s-a ajuns de la proteste spontane şi deschise la proteste cu scenă şi microfon, cu acces reglementat, în spiritul mitingurilor comuniste. De la o masă protestatară populară s-a ajuns la o platformă civică formalizată, transformată rapid în partid politic. De la sloganurile „Jos corupţia!”, „Întoarceţi miliardul furat!” şi „DNA, treceţi Prutul!” s-a ajuns la banalele „Vrem preşedinte ales de popor!” şi „Vrem alegeri anticipate!”.

Deşi declaraţi pro-Vestici, ei, politicienii au alungat tinerii unionişti (respectiv pro-Vestici) de la proteste, i-au înlocuit cu pensionarii românofobi şi nostalgici după URSS ai lui Dodon, care alături de provocatorii radicali pro-ruşi ai lui Usatîi au atacat poliţiştii şi clădirea parlamentului, aidoma provocatorilor care au încercat recent deturnarea protestelor şi la Bucureşti. Politicienii proclamaţi lideri ai protestelor „au pus batista pe ţambal”, un gen de interdicţie pe sloganuri geopolitice, statuând proteste neutre şi inodore geopolitic, un compromis criminal cu partidele pro-ruse ale lui Dodon şi Usatîi.

Drept rezultat, generaţia care protestează aceste zile la Bucureşti s-a pomenit alungată din stradă la Chişinău, prostestele aiuratice au întărit raitingurile pro-ruşilor şi într-un final l-au făcut pe Dodon preşedinte. Iată de ce apelurile liderilor platformei şi ai partidului lui Usatîi au putut scoate aseară în stradă la monumentul lui Ştefan cel Mare doar 30 de activişti de partid, lăsându-i reci pe tineri şi făcându-i să-şi exprime altfel şi în alte locuri susţinerea pentru protestele din România, pe de o parte şi făcându-i pe Plahotniuc şi pe cei de la guvernare să râdă de prostestul lor jalnic, pe de alta.

Ceea ce se întâmplă aceste zile la Bucureşti este expresia visului european al unei generaţii, cea a copiilor Revoluţiei din 1989 (vezi imaginea reprezentativă) şi vine să betoneze calea ireversibilă a Naţiunii Române spre civilizaţia Vestică, UE şi NATO, în care nicio guvernare, indiferent de scorul electoral care a adus-o la putere, nu-şi poate permite să sfideze principiile statului de drept şi ale democraţiei europene, să amnistieze corupţii şi să obstrucţioneze justiţia.

Prostestul de aseară de la Chişinău s-a vrut a fi unul de susţinere pentru Protestul Anticorupţie de la Bucureşti, dar a ieşit din nou unul de contrast, unul cu „batista pe ţambal” şi poalele în cap. A fost organizat de două partide, unul controlat de Usatîi, care nu ascunde că este pro-rus şi stă ascuns de justiţie la Moscova, iar altul de Ţopi, ascunşi şi ei de justiţie la FrankFurt. A ieşit din nou o aberaţie, nu un Protest, ci un prostest, cu un slogan de genul „Români, sunteţi bravo că aţi ieşit în stradă, dar noi nu vrem cu voi, nu vrem nici în UE şi nici în NATO, nouă ne-ar sta bine cu Rusia, unde dacă lupţi împotriva corupţiei o păţeşti ca Magnitski!”.

Iată de ce prostestul de 30 de oameni de aseară de la Chişinău trebuie să fie apreciat ca atare la Bucureşti. El nu este deloc expresia susţinerii tinerilor de la Chişinău pentru fraţii lor de peste Prut!

Doamne Ajută, România! Iertaţi-ne, Fraţilor, că le-am permis politicienilor netrebnici de la Chişinău să ne fure strada, pe care cu siguranţă o vom recuceri! Şi noi, şi noi suntem cu voi!

Reclame

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: