EXCLUSIV! Un Privet de la #13 pentru Usatîi


minzat_usatii_2Nu doar fostul său şef, căruia i-a fost consilier principal, Filat şi colegul lui, Platon îi transmit mesaje lui Usatîi de la penitenciarul 13. Acum Usatîi mai are un bun prieten după gratii la Chişinău. Da, este avocatul „de un milion de dolari” şi „zero dosare câştigate”, juristul de la Moldova Gaz, Valerian Mînzat. Deşi a fost o relaţie mai tăinuită decât celălalte pe care le afişau cei doi glamouroşi, nici „Bratokul” politician şi nici „avocatul-vedetă” nu vor putea nega faptul că nu doar se cunosc, dar şi îi leagă mai multe nopţi nedormite prin cluburi şi karaoke, dar şi afaceri comune. Pentru cazul în care Balabolul va dori din nou să spună, cum deja ne-a obişnuit, că prima dată aude de Mînzat, sau că îl cunoaşte de la televizor, cum zicea Filat de Shor, îi ofer şi două poze (din economie de spaţiu doar două, am mai multe).

minzat-usatiiUna din afacerile comune ale lui Mînzat şi ale „celui mai influent moldovean de la Moscova” a fost şi cazul pentru care primul a fost arestat recent de CNA, într-un dosar de escroscherie. Mînzat a estorcat de la o femeie 20 de mii de euro, pentru a contribui prin trafic de influenţă la transferul soţului acesteia, deţinut în Federaţia Rusă, în Republica Moldova.

Anume Usatîi, cunoscut pentru relaţiile sale cu „hoţul în lege” Grigorii Karamalak, alias Bulgaru şi serviciile speciale de la Moscova, ar fi fost cel care trebuia să „rezolve întrebarea” deţinutului moldovean din Federaţia Rusă. Conform surselor mele, la propunerea lui Mînzat, Usatîi i-a zis că este un caz deloc complicat şi este perfect în puterile lui să soluţioneze problema cu instituţiile de drept de la Moscova, lăudându-se cu legăturile sale cu lumea interlopă rusă şi oamenii de la Kremlin, cum o face de obicei, fără a fi tras prea mult de limbă. Pentru a-l convinige pe Mînzat că o poate face, Usatîi a exemplificat cu transferul killerului Vitalie Proca de la Moscova la Bucureşti, la care a contribuit anterior anume el, fapt cu care s-a lăudat şi public de mai multe ori.

Însă, cum deja îi este caracteristic, Balabolul iarăşi una a spus şi alta a fumat. După ce au băut împreună cu avocatul, într-un karaoke club, banii pe care Mînzat i-a însuşit prin înşelăciune de la biata femeie, Usatîi a uitat de problemă, amânând rezolvarea ei în discuţiile ulterioare cu avocatul. Iată de ce glamourosul avocat s-a pomenit în situaţia în care nu putea nici să rezolve problema, pentru soluţionarea căreia a luat banii în avans, nici să întoarcă banii, pe care i-a cheltuit împreună cu Usatîi. Şi Mînzat ştia prea bine că nu are nicio şansă ca banii să-i fie restituiţi de Usatîi. În această situaţie Mînzat a fost nevoit să se descurce cum poate, restituind victimei din resurse proprii doar 50 de mii de lei, nici 2,5 mii euro din cei 20 de mii încasaţi, fapt care a enervat-o pe biata femeie şi a făcut-o să se adreseze la CNA.

Acum avocatul glamouros îşi ispăşeşete după gratii pedeapsa pentru beţia VIP trasă împreună cu Usatîi. Sursele mele spun că Mînzat ar fi gata să recunoască public detaliile legate de acest caz, dar se teme de Usatîi, mai ales atâta timp cât se află în penitenciar, avocatul cunoscând prea bine legăturile acestuia, prin Grigorii Karamalak, cu gruparea criminală a „hoţului în lege” Vladimir Moskalciuk, alias Makena, foarte influentă în puşcăriile din Moldova.

minzat_gargalik_2P.S. Până se mai gândeşte Mînzat şi se mai antrenează pe pista de alergat Usatîi, eu o să amintesc şi de o altă afacere în care l-a implicat Usatîi pe Mînzat, atacul raider la centrul comercial ELAT. Anume Usatîi i l-a recomandat lui Grigorii Karamalak pe Mînzat, care s-a ocupat de perfectarea actelor la înstrăinarea unor proprietăţi de la ELAT, pe numele afaceristului Andrei Gargalîk, un om de încredere şi interpus al „hoţului în lege” Bulgaru la Chişinău (mai ţineţi o foto, în care Mînzat apare deja alături de Gargalîk). Dar aceasta este deja o altă temă, mult mai amplă şi INTERESANTĂ! La care voi reveni CURÂND. Stay tuned!
Run, Renat, RUN! 😉 Cu respect, Faşîst.

Reclame

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: