Renato, felicitat de Nanu’: „Să te însoţeasă şi să te ajute mereu prietenii!”


usatii_nanuÎn imaginea reprezentativă vedeţi o captură dintr-un filmuleţ făcut public recent, chiar de Balabol, într-un tradiţional live pe facebook. Din spusele lui, s-a întâmplat în 2011, la ziua sa de naştere. Cel care îi este acum cel mai crunt duşman (cel puţin declarativ), în 2011 îi era prieten apropiat şi imaginea o demonstrează. Or, nu mai chemi chiar pe toţi simplii cunoscuţi, pe care-i cunoşti de la televizor (vorba lui Filat despre Shor), la masa de sărbătoare de ziua ta. Cei doi cu adevărat aveau o relaţie de strânsă prietenie, fapt confirmat şi de înregistrările discuţiilor telefonice pe care le avea Usatîi cu Nanu’ (aşa îl numea Renato pe Plahotniuc), la fel făcute publice de Usatîi. Şi mai mult chiar!

Formula „Nanu”, cu care îl numea Usatîi pe Plahotniuc, denotă nu doar prietenia, dar şi respectul profund pe care îl purta Renato faţă de Plaha, aşa cum un fin de botez sau cununie îşi respectă naşul. Ca să nu aduc şi exemplul mafiei italiene, unde „şestiorcile” (pionii) îşi respectă cu sfinţenie Naşii. Cei care au participat la offline-ul cu Usatîi din octombrie 2013 de la „Cerbul de Aur”, mai ales cei care au plecat ultimii de la eveniment o pot confirma. La acel offline voi mai reveni.

Prietenia a durat până când un alt fost prieten al lui Usatîi, căruia i-a fost şi consilier principal de stat, Filat, a ajuns la dubă, moment în care Renato a primit o altă misiune şi o altă ţintă de la stăpânii săi de la Moscova.

Acum, după ce Nanu’ l-a folosit şi pe finul Usatîi, şi după principiul de matrioşka rusească şi pe stăpânii acestuia de la Moscova, pentru a-l înlătura pe Filat, Usatîi a ajuns să se plângă, ca un biet pion ce este, că Nanu’ l-a trădat. Vai vai vai! Deloc prieteneşte, după ce l-a folosit ca să scape de Filat, Nanu’ nu doar că i-a „furat” funcţia de preşedinte la care visa Usatîi, dar acesta s-a pomenit şi cu dosare penale şi a fost alungat în surghiun, la Moscova!

„Să te însoţească şi să te ajute mereu prietenii!”, asta i-a urat Nanu’ lui Renat de ziua lui în 2011. Şi s-a împlinit! Nanul lui Usatîi a fost chiar providenţial! Prietenii lui Usatîi merg, unul câte unul, la dubă. Acolo au ajuns şi prietenul Filat, şi Raiderul Platon, şi mai nou glamourosul Mînzat. Este din nou interlop cu acte în regulă prietenul şi vecinul de la Moscova al lui Usatîi, „hoţul în lege” Karamalak, căruia procuratura de la Chişinău i-a redeschis dosarele penale, iar Interpolul îl caută.

Toţi ei l-au însoţit şi ajutat mereu. Acum Usatîi, şi el cu dosare şi anunţat în căutare internaţională, urmează să fie însoţit, de toţi ei, de data asta la dubă. Probabil la un moment dat li se va alătura şi Nanu’.

Eu vreau să mă alătur la urarea lui Plahotniuc din 2011 şi nu pot să le doresc decât ca această urare să se realizeze. Vreau ca toţi ei să se însoţească, unul pe altul şi unul câte unul, acolo unde le e locul. Vorba preferată de bandiţii din anii ’90, unde e Renato au fost şi ei, unde sunt ei va fi şi Renato! Doamne Ajută!

Reclame

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: