Aruncătoare de grenade la Chişinău! Şi PR, Black & White. Mai există Linii roşii?


Activitatea de PR şi mai ales PR-ul negru s-a transformat într-un ring de no rules fight. Machiavellismul şi chiar teribilismul PR-ştilor ne face tot mai des să ni se facă pielea de găină şi să ni se ridice părul în cap. Unica regulă e NU există nicio regulă, niciun cod deontologic. Există comanda, cel care trebuie executat şi banii de la cel care a comandat. Exact ca la killeri. La killerii mediatici scopul scuză mijloacele atunci când e vorba de înălbirea politicianului care te plăteşte şi asasinarea mediatică a oponenţilor săi. Şi apoi ne întrebăm de ce oponenţii ne răspund cu aceeaşi monedă, sau de ce societatea devine tot mai intolerantă şi agresivă…

Zilele trecute pro-ruşii cereau pedepsirea şi chiar retragerea cetăţeniei lui John Onoje pentru mesajul picant publicat pe facebook după atentatul terorist din metroul din Sankt-Petersburg. Toată presa pro-rusă şi PR-ştii moldovenişti au rupt din context mesajul şi i-au sărit în cap cetăţeanului moldovean de culoare.

Aseară şi azi însă, exact aceşti drăgălaşi şi sensibili oameni din presă regretă că MAI al Ucrainei, împreună cu MAI de la Chişinău a dejucat atentatul la viaţa lui Vlad Plahotniuc, după cum a anunţat aseară într-un briefing la Kharkiv ministrul Avakov. Şi unii moldoveni, după cele mai bune tradiţii ale efectului de turmă, regretă şi ei! „Ce bine era dacă reuşea atentatul!”. Cât de bine le-ar fi făcut lor explodarea grenadelor! Exact cât de bine le e sirienilor după ce regimul Al Assad şi ruşii le aruncă, din când în când, în loc de pâine, câte o bombă chimică… Şi pe la noi unii vor să fie la fel de fericiţi ca sirienii!

Adică atunci când cineva spune că trebuie să explodeze mai multe bombe în Rusia trebuie să-i retragem cetăţenia, iar când cineva regretă că n-au explodat bombele în Chişinău trebuie să-i aplaudăm (să le punem like)?! Interesantă logică…

Mă întrebam acum ce s-ar fi întâmplat dacă atentatul era organizat la viaţa lui Andrei Năstase sau Renato Usatîi, cam câtă isterie ar fi făcut trollii lor, cei din presă plătiţi de aceştia? Câtă victimizare ar fi curs pe apele presei de pe Bîc!

E de înţeles şi chiar necesară presiunea societăţii pe instituţii ca acestea să-şi facă treaba, e de înţeles critica agresivă, pe care am admis-o şi eu la unii funcţionari sau guvernanţi corupţi! Dar totuşi trebuie să existe nişte linii roşii, măcar acolo unde e vorba de viaţa şi sănătatea omului. Aşa ar fi în linie cu o societate care se vrea a fi europeană, integrată în UE şi nu în Afganistanul taliban.

De ce se întâmplă derapajele în societatea moldovenească? Pentru că unii PR-işti angajaţi de unii politicieni sunt atât de stupizi şi lipsiţi de imaginaţie, că nu-i duce capul să le propună angajatorilor pentru a ieşi în evidenţă alte mesaje decât „Nu Plaha”, „Da Plaha”, „Plaha stânga”, „Plaha dreapta”. Plaha e Alfa şi Omega, el e în spatele a tot ce mişcă, ce se întâmplă la Chişinău şi mai nou chiar şi la Kiev! 🙂

Chiar dacă sărea GBC în aer, cu siguranţă idioţii pomeniţi mai sus ziceau că Plaha s-a aruncat singur în aer, ca să-şi facă PR! La ce nivel de stupiditate au ajuns idioţii! Indubitabil, pentru toate păcatele pe care le are Plahotniuc acesta trebuie să răspundă în faţa judecătorilor, dar cu siguranţă nu a interlopilor sau a asasinilor din Donbass!

Desigur, asta nu mai contează pentru cei care au nevoie ca să se întâmple o tragedie, doar ca să-şi satisfacă frustrările personale legate de înfrângerea în faţa lui Plahotniuc a finanţatorilor lor, Filat, Usatîi sau Platon! Pentru ei e necesar să moară câţiva oameni (metoda executării atentatului garanta moartea nu doar a lui Plahotniuc, dar şi a cel puţin câţiva angajaţi ai GBC) ca să se trezească la realitate?!

Că atentatul putea avea urmări grave (nu doar pentru Plahotniuc, dar şi pentru angajaţi ai săi care nu au nicio vină şi nicio treabă cu politica sau reglările de conturi pe care le are el cu unii), că asasinii erau profesionişti, probele pe care le au serviciile speciale de la Kiev şi Chişinău, 17 reţinuţi, astea sunt detalii mai puţin importante pentru ei, care nu contează! Alte subiecte care incriminează halul fără de hal în care a ajuns securitatea Moldovei şi care ar merita atenţia, în primul rând a opoziţiei, faptul că în Moldova au putut ajunge asasini profesionişti, luptători din Donbass, cu aşa tip de armament este suficient de grav şi periculos, dar asta la fel nu contează pentru ei. Contează doar sarcina de PR!

Şi da, consider că tăcerea, arma preferată de PR a lui Plahotniuc de data asta a fost corect aplicată. Plaha a făcut bine că nu a ieşit să se expună la subiectul atentatului, la fel cum tace de aseară încoace mass-media sa. În aşa situaţii nu cred că e cazul declaraţiilor politice, al jocurilor de imagine şi al PR-ului. Cu asta chiar nu e de jucat. Este momentul în care trebuie să se expună, calm şi cu probe, instituţiile de drept. Pentru că data viitoare atentatul poate veni asupra unor ţinte care nu au paza de care are parte Plahotniuc… Da, они МОГУТ!

Reclame

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: