Satu’ ARDE, Maia se piaptănă, sau cum PAS propune să ajutăm Moscova să finanţeze partidele lui Dodon şi Usatîi


Satu’ arde. Satul moldovenesc arde pe bune după îngheţurile şi zăpada din aprilie. Maia Sandu şi PAS se piaptănă! Or fi neimportante pentru agenda politică nenorocirile abătute asupra agriculturii într-un stat agrar. Poate că se merita cu adevărat ca anume azi politicienii să le vorbească oamenilor despre finanţarea partidelor politice. Dacă ne uităm însă şi cu ce pieptene se piaptănă Maia Sandu chiar ne putem pune mâinile în cap…

Se putea admite că a fost atât de important ceea ce a vrut să zică Maia societăţii anume azi. Se putea admite că era imposibil de amânat, cel puţin din bun simţ, dacă nu din grijă, măcar simulată, pentru cei cărora vii în campaniile electorale să le ceri votul, ţăranii moldoveni, talpa acestui colţ de ţară. Totuşi, Maia a considerat că anume azi trebuie să propună câteva amendamente la legislaţia electorală şi cea privind finanţarea partidelor politice.

Conform propunerilor Maiei, care încă sper că le-a făcut din neştiinţă inocentă, citind de pe foaie ceea ce i-au scris răuvoitorii (inclusiv ai ei), se vrea ca cetăţenii moldoveni care lucrează peste hotare să poată dona partidelor politice din ţară până la 16 mii de lei anual! WHAT??? Nu ştiu cu câţi moldoveni care au plecat alungaţi de nevoi şi griji peste hotare, ca să muncească şi să-şi întreţină familiile şi care au aşa surplus de bani de sunt gata să dea câte aproape 1000 de euro pe an politicienilor din Moldova a vorbit Maia…

Eu comunic mult, inclusiv cu moldovenii din diaspora. Şi am întâlnit în 99% din cazuri oameni complet dezamăgiţi de politicieni. Poate că procentul rămas câştigă atât de mulţi bani, încât e gata să rupă mia de euro de la gura copiilor sau părinţilor săi şi s-o doneze politicienilor de pe Bîc?! Ideea îmi pare cusută cu aţă nu doar albă, dar chiar ROŞIE!

Propunerea Maiei este cu adevărat una genială pentru partidele finanţate din afara ţării, care aşa obţin o ocazie perfectă pentru a-şi legaliza finanţarea, acum considerată ilegală. În special din ţările unde lucrează gastarbeiteri moldoveni, care urmează a fi folosiţi ca simpli curieri pentru a transfera banii de la adevăraţii finanţatori la partidele politice din Moldova pe care aceştia le finanţează.

După cum bine ştim, Italia, Irlanda sau Canada nu se prea implică în viaţa politică din Moldova. Nu însă şi Rusia, care este cea care chiar ar avea nevoie ca ideea Maiei să fie aprobată la nivel de lege. O să amintesc aici de scoaterea din cursa electorală în 2014 a partidului lui Renato Usatîi, anume pentru finanţare ilegală din Rusia. Dar şi de recentele scandaluri legate de finanţarea prin off-shore, tot din Rusia, a partidului lui Dodon!

Probabil Maia a scăpat şi o altă coincidenţă de pe agenda publică de azi, care chiar cred că nu avea cum să fie prevăzută şi evitată de judecători, condamnarea în primă instanţă a Raiderului nr.1 în CSI şi a agentului de influenţă al serviciilor speciale ruseşti Veaceslav Platon la 18 ani de închisoare, pentru spălare de bani! Probabil a uitat cum Platon a spălat prin Moldova cu ajutorul Kremlinului şi al FSB 22 de miliarde de dolari, pe care i-a investit inclusiv în partidele politice şi presa de la Chişinău.

Probabil Maia a uitat şi de operaţiunea SIS şi PCCOCS de la începutul anului, prin care a fost deconspirată o schemă de spălare, lichefiere şi contrabandă cu bani, aplicată de o grupare criminală internaţională cu rădăcini la Moscova. Cu implicarea cetăţenilor ruşi, moldoveni şi ucraineni, prin schema dirijată de la Moscova au circulat milioane de dolari lunar!

Eu nu ştiu cine i-a scris Maiei ceea ce a citit ea azi de pe foaie. Nu ştiu nici cine scrie pe foaie ceea ce citesc liderii platformei DA. Dar pot uşor deduce. După protestele comune şi întâlnirile de la Moscova cu Usatîi şi Karamalak nu mai am speranţe legate de Năstase. Dar, aşa cum scriam şi mai sus, încă mai vreau să sper că Maia Sandu o face în neştiinţă de cauză şi cineva, răuvoitor, o împinge din spate spre asemenea gafe, pentru a compromite şi ce a mai rămas din imaginea de politică pro-europeană în Moldova.

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: