CAMPANIE! Avere, LA VEDERE!


Pentru că dezbaterile din spaţiul public lasă tot mai mult loc de interpretări şi speculaţii legate de activitatea, respectiv independenţa, imparţialitatea şi intergitatea ONG-urilor, atât „pro-putere”, cât şi a celor „de opoziţie”, în principal legate de implicarea acestora în politică,
Pentru a salva onoarea şi imaginea societăţii civile, inclusiv a celei „serioase”, cum se autoîntitulează unii,
Pentru a exclude orice insinuări legate de averile şi veniturile impunătoare ale liderilor ONG-urilor din Moldova, cea mai săracă ţară din Europa,
Pentru a asigura respectarea principiului Transparenţei în activitatea publică, guvernamentală şi non-guvernamentală, firesc şi imperativ necesar unei societăţi democratice, de vocaţie europeană, cum pretindem a fi,

Lansez o CAMPANIE PUBLICĂ, în care să cerem cu toţii, întreaga societate, să ni se respecte dreptul la informare, să cunoaştem AVERILE şi VENITURILE liderilor ONG-urilor! Deoarece ONG-urile sunt cele care pledează ele înseşi pentru Transparenţă în faţa societăţii, consider că liderii acestor ONG-uri nu au ce ascunde şi se vor alătura cu largă deschidere acestei campanii.

Astfel, provoc liderii ONG-urilor să dea propriul exemplu societăţii, funcţionarilor publici şi celor cu funcţii de demnitate publică şi să-şi publice averile şi sursele de venituri, precum şi impozitele achitate statului din aceste venituri!

Nu este un secret că mai mulţi lideri de ONG-uri, numite şi „devoratoare de granturi” de milioane de euro de la partenerii Occidentali ai Moldovei, care prin donaţii încearcă să ajute populaţia ţării şi nu o mână de oameni care au format un cartel ONG-ist, ridică onorarii de 4-5 mii de euro, adică vreo 100 mii de lei lunar! Şi asta în cea mai săracă ţară din Europa, pe care partenerii încearcă s-o ajute?! Aceşti lideri de ONG-uri, care vorbesc din numele întregii societăţi civile, numindu-se pe ei înşişi societate civilă „serioasă” (probabil după criteriul cine are salarii mai mari şi serioase), cheltuie lunar mii de euro (primiţi de la donatori străini, dar şi pe căi tenebre, de la oligarhi şi politicieni), dar ies în faţa bieţilor cetăţeni săraci, să le vorbească, cât de greu trăiesc oamenii, în acest stat sărac!

Astfel, pentru a evita speculaţiile la subiectul integrităţii şi conflictului de interese în activitatea ONG-urilor, dar şi la tema cine şi în spatele căror ONG-uri stă, tot mai des vehiculate în presă, îndemn toţi liderii de ONG-uri să publice pe paginile web ale organizaţiilor declaraţii privind averile, veniturile şi sursele lor de venit, inclusiv onorariile şi alte remunerări primite în perioada ultimilor 5 ani de la donatori, interni sau externi, inclusiv politicieni, împreună cu sumele impozitelor achitate statului din aceste venituri. Respectiv, societatea civilă şi presa va obţine posibilitatea să le verifice, astfel fiind evitate speculaţiile din spaţiul public.

P.S. Fac apel către întreaga societate şi mass-media, să se alăture şi să promoveze această campanie, astfel încât până la sfârşitul lunii mai să putem vedea cât de transparentă şi deschisă este societatea noastră civilă! Doamne Ajută!

Reclame

Etichete: , , ,

Un răspuns to “CAMPANIE! Avere, LA VEDERE!”

  1. Apel FĂRĂ PRECEDENT făcut de un bogger! Lansează o campanie publică prin care ca liderii ONG-urilor să-și declare averile și veniturile | Evenimentul Says:

    […] Astfel, provoc liderii ONG-urilor să dea propriul exemplu societăţii, funcţionarilor publici şi celor cu funcţii de demnitate publică şi să-şi publice averile şi sursele de venituri, precum şi impozitele achitate statului din aceste venituri!”, scrie în acest contextBalacci pe blogul său. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: