Efectul Geoană în presa de pe Bîc, sau mintea moldoveanului, cea de la Washington


Presa de pe Bîc a dat din nou cu băţu-n baltă. Aseară, cu mare bucurie, presa de la Chişinău afiliată PAS, PDA, cu centurile de kamikaze prinse la brâu, împreună cu propaganda pro-rusă, titra cu extaz, cu 5 ore înainte de dezbaterea în plenul PE a situaţiei de la Chişinău, că Parlamentul European a amânat sau chiar blocat aprobarea acordării Moldovei a celor 100 de milioane de euro pentru perioada 2017-2018, alocate de Comisia Europeană.

Nu ştiu dacă s-a întâmplat în încercarea de a pune presiune pe eurodeputaţi înainte de examinarea în plen, sau pe cineva de la Chişinău, dar propagandiştii s-au împuşcat din nou în picior, or în cele mai bune tradiţii ale efectului Geoană, la scurt timp ei au auzit poziţia vicepreşedentile grupului EPP din PE Marian-Jean Marinescu: „Neacordarea acestui ajutor ar încuraja vocile pro-ruse. Ajutorul trebuie acordat, dar întărită monitorizarea reformelor şi folosirii banilor.

Colac peste pupăză, a venit şi ştirea de la Washington, privind promulgarea de către preşedintele Trump a legii votate de Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA, privind acordarea asistenţei financiare ţărilor Parteneriatului Estic, care se confruntă cu agresiunea rusă, Ucraina, Georgia şi Moldova. Chişinăul va primi conform acestei legi 60 de milioane USD.

Iată că Washingtonul şi Bruxelles-ul, antrenate în lupta împotriva terorismului din întreaga lume, nu-i lasă nici pe teroriştii de la Chişinău să-şi explodeze centurile! Din nou, mintea moldoveanului, pierdută la Chişinău, a fost găsită în cele de pe urmă la Bruxelles şi Washington! Se pare că de acolo se vede mult mai bine lupta geopolitică din regiune şi se înţelege mult mai lesne, că atunci când doi moldoveni se bat, la Chişinău câştigă al treilea, Rusia.

Oficialii europeni şi americani au înţeles ceea ce nu vor să înţeleagă Maia Sandu, Andrei Năstase şi alţii care şi-au asumat rolul de idioţi utili şi fac perfect jocul băieţeilor FSB, Renato Usatîi şi Grigore Petrenko, a se citi al Rusiei, lobbînd în EPP şi ALDE blocarea asistenţei financiare a UE pentru Moldova.

Euroscepticismul instaurat în creierele spălate ale moldovenilor, în mare parte din cauza guvernărilor „pro-europene” asumate de PLDM (părintele PAS şi PDA) şi a miliardelor furate, ar fi betonat frumos acum de propaganda rusească cu prilejul unei eventuale blocări a finanţării UE, aşa cum a menţionat şi vicepreşedentele grupului EPP din PE Marinescu. Propagandiştii pro-ruşi de la Moscova şi Chişinău abia aşteaptă această decizie de la Bruxelles!

Am mai zis, sunt contra transformării bugetului de la Chişinău în unul narcoman, dependent de doze permanente de droguri sub forma împrumuturilor, interne sau externe. Nici 100 de milioane EUR şi nici 60 de milioane USD nu sunt sume foarte mari la nivel maroeconomic. Sunt sume care pot fi uşor obţinute de guvernul de la Chişinău prin eficientizarea administrării vamale şi fiscale. Sper ca această eficientizare să aibă loc permanent, sub supravegherea strictă a CNA, idiferent dacă vine sau nu asistenţa din partea partenerilor Occidentali.

Cea mai importantă este componenta politică a acestor asistenţe financiare venite în Moldova, împreună cu planuri comune de acţiuni ale Chişinăului cu Bruxelles-ul şi Washingtonul, implicit cu sisteme de monitorizare din partea Occidentului a modului în care sunt folosiţi banii, dar şi a reformelor promovate de Chişinău. Anume şi doar aşa Moldova se îndepărtează devinitiv şi ireversibil de orbita Rusiei şi influenţa acesteia.

Reclame

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: