Demnitate şi Adevăr doar pe jumătate, sau fariseismul Jurnaliugilor de la Chişinău


JTV_1Nu obişnuiesc să atac jurnaliştii. Decât atunci când starea de vomă provocată de unii din ei ajunge la apogeu. După protestul din 3 mai, dat live la TV de Jurnal-işti, ultimii ţipau sus şi tare că sunt unicii independenţi şi echidistanţi de la Chişinău, unicele fete mari din presa plină de curve de la Chişinău. Pentru că celelalte instituţii media au sabotat manifestaţia Platformei Demnitate şi Adevăr. Părea destul de credibil, chiar dacă facem abstracţie de faptul că platforma este plină de oameni devotaţi trustului şi susţinută, cel puţin mediatic, de finanţatorii Jurnal-iştilor. Noi, tinerii unionişti am mers la protestul din 3 mai, chiar dacă ni s-a interzis să luăm cu noi tricoloruri şi să scandăm sloganuri unioniste. Am mers şi am protestat la chemarea Jurnal-iştilor, alături de Căldare, oamenii lui Usatîi şi Dodon şi alţi exponenţi ai agenturii ruseşti de la Chişinău. Jurnaliştii însă s-au dovedit a fi de fapt nişte Jurnaliugi, pentru că manifestaţia Tinerilor Moldovei de ieri, la care au ieşit peste 20 de mii de oameni, n-a meritat din partea Jurnaliugilor decât… atâta atenţie, câtă vedeţi în imagini! Iar Subiectul Zilei, în ziua în care în inima Chişinăului se aflau peste 20 de mii de oameni, pentru Jurnalişti a fost… cel care a fost.

„FOTOREPORTAJ: Marşul Unirii a fost organizat astăzi la Chişinău”. Şi gata, ATÂT?! Şi aia la rubrica SOCIAL?! De fapt, lucrurile sunt clare. Ţopii şi Jurnalul sunt geloşi pe tinerii unionişti. Nu doar autorităţile, dar şi Jurnaliştii au fost surprinşi, pentru că nu se aşteptau că unioniştii pot ieşi în stradă în număr atât de mare! Şi aici s-a manifestat din nou celebra rânză a moldovanului. Cum vine una ca asta, tinerii au scos în stradă sub sloganuri unioniste mai multă lume decât au reuşit să scoată cogemite strategi în ale politicului?! Şi în cele mai bune tradiţii ale complexelor implantate în genetica moldovanului, dacă ideea manifestaţiei n-a venit de la Jurnalişti şi patronii lor, atunci… el nici nu merită reflectat?!

JTV_2Sub presiunea criticilor opiniei publice de după protestul din 3 mai, manifestaţia de ieri a fost reflectată mult mai bine chiar de Publika şi alte instituţii media ale lui Plahotniuc şi Filat, decât de „fetele mari” de la Jurnal… Şi acum ziceţi-mi şi mie, prin ce se deosebesc Jurnaliugile de colegii lor din presa lui Plahotniuc şi Filat? Doar prin aceea că primesc comenzile de la alţi oligarhi decât cei pe care-i critică ei, inclusiv pentru faptul că şi-au subordonat presa de la Chişinău??? Nu ne rămâne decât să constatăm că în esenţă Jurnalul a devenit cea mai propagandistică instituţie media. Tot aşa cum jurnaliştii lui Plahotniuc şi Filat fac propagandă pentru patronii lor, Jurnaliştii se complac în propaganda pentru patronii lor.

Mă adresez domnilor Cheianu şi Durbală, autorii unei emisiuni care a reuşit să fie îndrăgită de moldoveni, aşa e cu rasul la Jurnal? Oare pot fi o alternativă pentru slugile de presă ale lui Plahotniuc şi Filat, pe care voi îi criticaţi, alte slugi, ale altor oliharhi, pe care voi nu-i criticaţi? Care e diferenţa, stimaţi domni, între tanda şi manda? Rade hârb pe oală spartă? Rad nişte slugi alte slugi? Oare îmi puteţi găsi un alt termin decât fariseism pentru ceea ce faceţi voi?

Şi în final mă adresez Platformei Demnitate şi Adevăr, pe exponenţii căreia chiar dacă i-am văzut (doar pe unii din ei) la manifestaţia de ieri, atunci în ipostaze mult mai pasive decât la 3 mai. Oare poate exista Demnitate şi Adevăr doar pe jumătate? Mai ales când e vorba de Adevăr Istoric???

Reclame

Etichete: , , , , ,

4 răspunsuri to “Demnitate şi Adevăr doar pe jumătate, sau fariseismul Jurnaliugilor de la Chişinău”

 1. euuuu Says:

  Publika a scris că au participat „aproape 5000 de oameni” – la comanda mancurților rusofili din PD.

 2. Svetlana Vizitiu Says:

  https://fileviatasicarti.wordpress.com/2015/05/04/demnitate-si-adevar/
  Aici, ai citit? Bine, cine a mai oferit atentie???
  De aceea, nu mai am incredere in doldora de evenimente fara rost…
  Intoarceti miliardul!

 3. CE şi PENTRU CINE cerem duminică? | Veaceslav Balacci Says:

  […] 16 mai întrebările mele au început să treacă în indignare, când trustul media efectiv a sabotat manifestaţia noastră, a unioniştilor, la care ne-am […]

 4. “Regii” Jurnalului, CU FUNDUL GOL! SCHIMBĂ CANALUL, mergi LA VOT şi votează CU CAPUL! | Veaceslav Balacci Says:

  […] creată la 16 mai în PMAN în Centrul Chişinăului, prin voinţa a 25 de mii de oameni, eveniment neglijat de cei de la Jurnal Trust Media. Chiar şi după ce unii Jurnalişti (pentru alţii încă am tot respectul) au început să atace […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: